/Ha apró az otthonunk: lakberendezési ötletek

Ha apró az otthonunk: lakberendezési ötletek

Ha kicsi lakásban élünk akkor nincs mindig könnyű dolgunk, ha mindennek helyet szeretnénk találni. Hogyan lehet egyszerre kényelemes nagy kanapénk és a család minden tagja számára kellemes étkezéseket biztosító megfelelő méretű ebédlőasztalunk. A megoldás praktikus bútorok választása, amelyekkel sok helyet nyerhetünk.

Erről sokan tudnának mesélni

Az apró lakásban élők sokat tudnának erről mesélni. Aki nem ilyenben él azt hiszi, hogy nagyon könnyű a kicsi lakást rendben és tisztán tartani, de ők nem tudják, hogy a porszóval megfordulni is feladat. Új bútorok beszerzése a meglévők mellé, anélkül hogy megválnánk valamelyik régebbitől, az felejtős. Persze nem csak az a cél hogy mindennek legyen helye és minden szükséges bútor a rendelkezésünkre álljon, az is fontos, hogy ne keltsen zsúfolt hatást és kellemes legyen hazatérni és akár még vendégeket is fogadhassunk alkalomadtán.

Semmi nem lehetetlen…

Semmi sem lehetetlen, de van olyan hogy egy kicsit nehezebb. Ilyen feladat az aprócska otthon berendezése is, ha igazán szép és jól használható kihasználható teret szeretnénk érdemes egyedi bútorkészítésben gondolkodni. Ez lehetőséget kínál többfunkciós és a lakásunkba tökéletesen illeszkedő bútorok megtervezésére és kivitelezésére. Az egyedi bútorokkal úgy manipulálhatjuk a teret, hogy nagyobbnak tűnhet  és nekünk tetsző kényelmes otthont varázsolhatunk. Egy jó lakberendező tanácsai és ötletei kincset érhetnek.

Jól kihasználható bútorok tárolásra

Az egyik legnagyobb kihívást jelentő feladat kis lakásban élők számára megfelelő mennyiségű és hasznos tárolóhely kialakítása, ahol minden szükséges holmi elfér és könnyen hozzá is férhető. Az örök Joli Joker a beépített szekrény persze jó, ha van, de ki akar létrára mászni a felső polcon rejtőzködő holmiért. Persze a gyakran használt cuccaink számára nyilván jobban elérhető helyet választunk. Nagy segítség lehet ilyenkor egy fiókokkal kombinált lépcső, ami nagyon sok holmit el tud nyelni, vagy egy felhajható ágy.

Jól kihasználható, praktikus bútorok

A tárolás megoldása csak a feladat egy része. El kell férnie minden olyan bútornak is, amely nélkülözhetetlen a hétköznapokban. Aki élt már igazán kicsi lakásban az tudja, miről van szó. Ilyen helyekre gyakran le és felhajtható asztalkát terveznek, ami csak akkor foglal helyet, amikor valóban használatban van például az étkezésekkor, de a lappá összecsukható asztal is remek megoldást kínál. Amikor nem használjuk őket szinte észrevétlenek, mintha nem is lennének, és amikor szükség van rájuk hipp-hopp elővarázsolhatók.