/Hogyan növelheted ingatlanod értékét a márvány segítségével?
marvany-konyhaban

Hogyan növelheted ingatlanod értékét a márvány segítségével?

A márvány napjainkban is az egyik legmegbecsültebb anyag, amit otthonunkban, vagy más ingatlanunkban felhasználhatunk. Az üledékes kőzet minden egyes darabja egyedülálló, amit számtalan különböző módon felhasználhatunk otthonunkban, amivel jelentősen növelhetjük ingatlanunk értékét.

Miért tartják ennyire nagyra a márványt?

A márvány annak köszönheti rendkívüli népszerűségét, hogy a kőzetből készült lapok egyedülálló mintákat, elegáns stílust, és olyan karaktert nyújtanak otthonunknak, amelyet egyetlen más anyaggal sem érhetünk el. Exkluzivitása és időtlensége a padló,- és munkalapok révén átalakítja otthonunk teljes belső megjelenését. Továbbá rendkívül sokoldalú anyagról van szó, ami kültéren és beltéren egyaránt felhasználható.

A márvány bányászata időigényes, költséges és jelentős munkaerőre van szükség hozzá. Ezért az ókorban csak a leggazdagabb családok és uralkodók engedhették meg maguknak, hogy épületeiket márványból építessék fel, vagy díszítsék. Ennek okán a márvány fogalma egybeolvadt a gazdagsággal, a királyi pompával és a sikerrel. Napjainkban a modern technológiának köszönhetően a kőzet megfizethetővé vált.

marvany-ingatlanban

A márvány elérhető

Bár ahogy korábban írtuk, a márvány napjainkban sokak számára elérhetővé vált, azonban továbbra is jelentősen megnövelheti a felújítási és a kivitelezési költségeket. Sok építtető szeme előtt a költségek alacsonyan tartása lebeg, nem pedig az ár-érték arány. Az igaz, hogy az egyszerűbb anyagoknál, mint a műanyag költségesebb a márvány, azonban messze többet is nyújt annál. A hasonló minőséget képviselő mesterségesen előállított anyagoknál pedig nem drágább.

Ebből kifolyólag a márvány tökéletesen megfelel ingatlanunk értékének növeléséhez és ehhez nem is  szükséges egész otthonunkat márványba burkolni. Így költségeket is pénztárcánkhoz tudjuk igazítani. Egy egy elem, mint például egy márvány munkalap a konyhában is jelentősen növeli ingatlanunk értékét és vonzerejét.

Hol tudjuk hasznosítani a márványt?

Megfelelő tervezéssel, a márványt otthonunkban szinte bárhol fel tudjuk használni.

Konyha

Ha egy elegáns, letisztult konyhát szeretnénk, akkor a márvány az egyik legjobb választás, mivel megjelenésével egy anyag sem vetekedhet. Rendszeres karbantartással a márványból készült munkalapok hosszú évtizedekig újként fognak tündökölni otthonunkban.

marvany-konyhaban

Fürdőszoba

Nem kell az egész fürdőszobánkat márvány csempével felrakni ahhoz, hogy a közet segítségével stílust adjunk a helyiségnek. Egy márvány pult a mosdó körül hihetetlen eleganciával ruházza fel az egész fürdőszobát. 

Kültéri párkány

Ahogy korábban is említettük, a márvány jó fizikai adottságokkal rendelkezik, aminek köszönhetően ellenáll a természet viszontagságainak. A márvány külső ablakpárkány időtálló stílust ad otthonunknak, amivel egészen biztosan ki fog emelkedni az utcaképben. 

Belső könyöklő

márvány párkányok elegáns stílust kölcsönöznek a belső térnek szemkápráztató megjelenésükkel. De nemcsak esztétikai okokból célszerű az üledékes kőzetet választani. A természetes kövek – köztük a márvány – rendkívül ellenálló a fizikai és kémiai hatásokkal szemben, így nem kell attól tartanunk, hogy karcosodni fog vagy foltos lesz akkor sem, ha például polcként is funkcionál egyben.

Kérjünk szakértői segítséget

A márvány egy nemes anyag, ami gondos megmunkálást igényel. Az Amonstone több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a természetes kövek feldolgozásában és forgalmazásában. Tekintsd meg különböző mintájú és színű alapanyag kínálatát és találd a legjobban illőt otthonodba! Minden mást rá bízhatsz a szakértőkre!

Szponzorált cikk (X)